Over mij

Hallo!

Mijn naam is Charlotte Kornet (1997) en ik ben freelance illustrator en beeldmaker. 

Mijn illustraties kenmerken zich door een eigenzinnige stijl. In mijn illustraties maak ik gebruik van verschillende materialen en technieken. Hierdoor ontstaat er een gevarieerd palet aan werk, waar toch altijd mijn ‘hand’ in terug te vinden is. 

Inspiratiebronnen voor mijn illustraties zijn poëzie, de natuur, reizen, koken, duurzaamheid en verhalen over mensen op emotioneel vlak. Voor mij is kunst en illustratie een vorm van troost en een manier om de wereld mooier te maken. Ditzelfde geldt voor poëzie, het zijn manieren om menselijke emoties uit te drukken. De herkenning die je daarin kunt vinden is troostrijk. Dit gegeven is een van de drijfveren voor mij om werk te maken. En daarnaast wil ik dingen illustreren waar ik blij van word, zodat ik andere mensen weer blij kan maken met die beelden. 

De technieken die ik gebruik voor mijn illustraties en beeld werk zijn divers. Elk materiaal heeft zijn eigen structuur en tactiliteit, en ik houd ervan om die verschillende materialen met elk hun eigen charme te gebruiken. Ik vind het fijn als je structuur en handwerk terug kunt zien in een illustratie, je zult daarom bij mij weinig rechte lijnen en strakke kleurvlakken tegenkomen. 

Ik vind het mooi om mijn illustraties en beelden te kunnen inzetten om mensen op een emotioneel niveau te bereiken. En daarmee een gevoel van herkenning te geven, een stukje troost, of je op een andere manier te prikkelen.

Opleiding:
Illustration design, Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, Zwolle (2021)

Exposities:

  • ‘Na al dat terugplooien op mezelf, kijk ik uit naar terugplooien op een ander’ (groepsexpositie), CC Zwanenberg, Heist op den Berg (BE) (2020)
  • Finals (afstudeerexpositie), Academiehuis de Grote Kerk, Zwolle (2021)
  • Springplank kunstroute, Utrecht (2021)
  • ‘Drawing Zines’ (groepsexpositie), Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim (2022)