Kunstlessen

Ik geef bij Cursushuis Gigant in Apeldoorn cursus Illustratie en cursus Open Atelier. Lijkt het je leuk om samen te tekenen en te leren hoe je jouw verhaal in beeld kan uitdrukken? Dan is één van deze cursussen wellicht wat voor jou!

Het cursusaanbod vind je hieronder, en op de website van Gigant.

Omschrijving Open Atelier:
Ben jij creatief, maar heb je eigenlijk geen idee wat je daar allemaal mee kan? Het Open Atelier is een plek voor jongeren om te experimenteren met verschillende creatieve media. Als je het leuk vind om met beeldende kunst bezig te zijn, is deze plek precies voor jou! 
Aan de hand van diverse opdrachten gaan we aan de slag. Er zal van alles voorbij komen: van tekenen tot 3D objecten maken en van fotografie tot schilderen.
Het Open Atelier is bedoeld als een fijne en ontspannen plek waar we elkaar zullen inspireren en naar elkaars werk zullen kijken om daarvan te leren. Als je vol zit met leuke ideeën of simpelweg nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom in onze groep. De cursus bestaat uit 10 lessen van twee uur en we sluiten de periode af door het werk samen te exposeren in Gigant!

Als er behoefte aan is, kunnen we aan het eind van het traject samen kijken naar het samenstellen van een portfolio, om te gebruiken bij een toelating voor een kunstacademie.

Er is basis materiaal aanwezig bij de cursus, maar als je zelf fijn materiaal thuis hebt mag je dat natuurlijk gewoon meenemen!

Praktische informatie:
Lesdagen: Woensdagen van 18:30 – 20:30 (we starten na de herfstvakantie)
Doelgroep: Jongeren tussen de 15 en de 20 jaar
Prijs: €150 voor 10 lessen van twee uur

Omschrijving van de Illustratie cursus:
Hoe vertel je een verhaal met een tekening? Dat is waar we mee aan de slag gaan in de illustratie-lessen. Verschillende tekentechnieken en -materialen komen aan bod, en daarnaast spelen tekst en verhalen een rol in wat we gaan maken. Hoe zou jij een scene uit een fabel eruit laten zien, of hoe maak je een scherpe (spot)prent bij een nieuwsbericht? En kan een illustratie ook 3D zijn? We kijken ook naar hoe andere kunstenaars en illustratoren dit aanpakken en laten ons daardoor inspireren. En we inspireren elkaar natuurlijk!

Plezier in het maken staat voorop in de lessen, er is ruimte voor jullie eigen ideeën en inbreng. 

Basis tekenmateriaal is inbegrepen bij de cursus, maar heb je zelf fijne materialen thuis dan mag je die natuurlijk lekker meenemen! 

Praktische informatie:
Op dit moment zijn er geen nieuwe data voor de illustratiecursus gepland. Mochten er mensen interesse hebben dan hoor ik dat graag! Bij genoeg aanmeldingen kan ik een groepje vormen voor een nieuwe les-reeks.

Vragen of aanmelden kan via onderstaand formulier, of door een e-mail te sturen naar: info@charlottekornet.nl

    Als er in de toekomst meer cursussen bij komen zullen die ook op deze pagina te vinden zijn.